Nu har jag äntligen lite tid att sitta med bloggen... Passar därför på att lägga upp både bilder och recept på kladdkakorna jag bakade förra veckan.
Slänger in allt på ett inlägg så blir det avklarat =)
Kladdkaka med fudge
2 ägg
1 dl socker
2 dl canderel strö
80 g vaniljfudge
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
vaniljpulver
4 msk kakao
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg, socker och canderel "fluffigt". Blanda ner vaniljpulvret (efter smak).
3. Sikta och rör ner mjöl och kakaon.
4. Rör i smöret.
5. Häll smeten i en smord och bröad rund form och tryck i fudgen som skurits i mindre bitar.
6. Grädda i 175 grader i ungen 20-35 min beroende på ugnen.
Kladdkaka med hallon och lakrits
2 ägg
1 dl socker
2 dl canderel strö
79 g salt lakrits
100 g frysta hallon
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
vaniljpulver
4 msk kakao
1 krm salt
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Skär lakritsen i mindre bitar.
3. Vispa ägg, socker och canderel "fluffigt". Blanda ner vaniljpulvret (efter smak).
4. Sikta och rör ner mjölet.
5. Rör i smöret.
6. Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i 175 grader i ungen 20-35 min beroende på ugnen.
Kladdkaka med vit choklad och jordgubb
200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 dl Canderel strö
100 g lätt kvarg (0,1%)
150 g frysta jordgubbar
1. Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält.
2. Häll de frysta jordgubbarna i en kastrull och "smält" till flytande form.
3. Vispa ägg, socker och canderel pösigt. Rör i mjöl, kvarg, chokladblandningen och nästa all jordgubbsröra.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. Grädda 30 minuter i 200 grader. Låt kallna och bred på det sista av jordgubbsröran innan servering.

Vit kladdkaka med lime och kokos
200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 dl Canderel strö
100 g lätt kvarg (0,1%)
20 g lime (rivet skal + saft)
53 g kokosflingor.
1. Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält.
2. Vispa ägg, socker och canderel pösigt. Rör i mjöl, kvarg, chokladblandningen, kokosflingorna, rivet limeskal och limesaft.
3. Häll smeten i en smord och bröad form.
4. Grädda 30 minuter i 200 grader. Låt kallna.

Hoppas kakorna smakar =)